• header_1.jpg
 • header_2.jpg
 • header_3.jpg
 • header_4.jpg
 • header_5.jpg
 • header_6.jpg
 • header_7.jpg
 • header_8.jpg
 • header_9.jpg
 • header_10.jpg
 • header_11.jpg
 • header_12.jpg
 • header_13.jpg
 • header_14.jpg

wedstrijdlokatie

WEDSTRIJDWATER EN HAVEN

Brouwersdam is gelegen op een schiereiland direct aan het Grevelingenmeer. Het wedstrijdwater is voor het grootste gedeelte gelegen ten westen van het schiereiland. De wedstrijdbanen kunnen met gemak vanuit alle windrichtingen worden uitgelegd. In de meeste gevallen zelfs met de boven of de beneden boei vlak bij de kant waar het publiek vrij zicht heeft op de wedstrijdbaan.

 

Aan de oostzijde is een beschutte havenplaats waar we beschikken over ongeveer 40 meter sliphelling. Genoeg ruimte om een groot wedstrijdveld in en uit het water te laten gaan. Ook het te water laten van de volgboten van de officials, trainers en coaches is geen probleem.

RACE OFFICE

Op de punt van het schiereiland ligt het race office waar we beschikken over kantoorruimte voor de officials, briefingruimte en kleedruimte voor de zeilers. Het regatta office is gelegen op de eerste verdieping boven het boothuis en beschikt over een ruim terras. Vanuit het race office en het grote terras heeft men zicht over het hele wedstrijdwater. Vanaf die locatie kunnen met gemak meerdere wedstrijdvelden gecoördineerd worden. Direct naast het centrum is voldoende parkeerplaats voor alle deelnemers en publiek. Men hoeft nooit langer dan 5 minuten te lopen voordat men op de wedstrijdlocatie is.

RESTAURANT

Door de unieke ligging van Brouwersdam heeft het publiek goed zicht op het wedstrijdwater en kunnen de wedstrijden vanaf de kant gevolgd worden. Ook het restaurant biedt uitzicht op het wedstrijdwater en is bij uitstek een locatie waar een goede prijsuitreiking plaats kan vinden. Het restaurant voorziet in uitstekende mogelijkheden voor ontbijt, lunch en diner voor deelnemers, organisatie en publiek. Daarbij heeft onze kok een uitgebreid menu samengesteld afgestemd op de sporters en de prestaties die geleverd worden.

OVERNACHTINGEN

Brouwersdam biedt tevens de gelegenheid direct aan het water te overnachten. De accommodatie beschikt over kamers en beachlodges. In totaal is er plek voor ca. 130 personen.

 

Op loopafstand bevindt zich het vakantiepark Port Zélande met tal van overnachtingsmogelijkheden. Brouwersdam biedt tal van mogelijkheden om meerdaagse trainingen en wedstrijden te faciliteren. Er zijn ruim voldoende theorielokalen voor instructies en evaluaties. Ook beschikken wij over volgboten en boeien die gehuurd kunnen worden. De overnachtingsmogelijkheden sluiten aan bij de wensen van de sporters en met een uitgebalanceerd sportmenu blijven de sporters in optimale conditie.

EVENEMENTEN

Brouwersdam heeft veel ervaring met het organiseren van kleine en grote watersport evenementen. Ieder jaar vinden er meerdere toonaangevende windsurf evenementen plaats waaronder het legendarische; The Mission XL. Met 250 deelnemers en met 5000 bezoekers per editiewas Brouwersdam 10 jaar lang dé locatie van dit event.

 

Verder is Brouwersdam ook de locatie van DAM-X, hét nieuwe surfevent dat in 2015 voor het eerst georganiseerd werd naast het EFPT EK Freestyle windsurfen. Tijdens DAM-X kon men deelnemen aan diverse boardsport clinics, een sup tour by night voor het goede doel en windsurf slalom funraces! Daarnaast was er een boardsport market en kon je genieten van spectaculaire boardsport-, licht- & jumpshows, de saturday night party en nog veel meer! DAM-X Event staat in het teken van zien, doen & beleven!

 

Zie www.dam-x.com en facebook.com/damxbrouwersdam voor een impressie en meer informatie!

wedstrijdlokatie